Престиж

Оценка: 9/10

 

„Всеки страхотен магически трик се състои от три действия:Първото действие е наречено залог: илюзионистът ви показва нещо обикновено, но, разбира се, то най-вероятно не е…
Второто действие е наречено „обрат“. „Магьосникът“ кара неговото обикновено нещо да направи нещо необикновено. В този момент, ако вие се опитате да разкриете загадката … няма да успеете. Затова има и трето действие, наречено „престиж“. Това е най-заплетената част, изпълнена с обрати, в която нечий живот е поставен на риск, а зрителите са шокирани от нещо, което не са виждали никога дотогава“.

 

„Престиж“ е един от малкото хубави филми, излизали напоследък. Силно го препоръчвам!
Няма да ви издавам много от сюжета, по-добре е да се гледа „натюр“.
Но ще ви кажа един цитат, който взех от блога на Katherine (където пък има трейлър и по-подробно описание на филма, в случай, че ви интересува).

2 мнения за “Престиж”

  1. Престиж е един от любимите ми филми в последно време. Поставя страшно много големи въпроси, като се почне от любовта и съвместния живот, през саможертвата, през приоритетите, какво си готов да жертваш и в името на какво точно…. Прекрасен филм с невероятно актьорско присъствие. Любим момент – David Bowie с топка електричество ме върна в детските ми години, когато с отворена уста изгледах „Лабиринт“… Прекрасната черна котка, която даже не са си направили труда да обявят в актьорския състав и брилянтиният Крисчън Бейл, който каквото пипне… все е добро. Макар че Скарлет Йохансон продължаваше да го играе красива жена, която няма какво друго да даде освен красотата си….

    Хм…. Ами май е това…

    Наистина, прекрасен филм.

  2. Ако харесваш The Prestige със сигурност ще харесаш и филма The Illusionist. И двата филма са ми от любимите и и двата са СТРАХОТНИ! Въпреки че имат много общо (като например някой друг актьор, и магически трик) те са доста различни…Просто трябва да гледаш The Illusionist …СКОРО 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *