Нов телефон – Sony Ericsson K510i

След като удароустойчивата ми Nokia 5140i не устоя на ударите на съдбата и се повреди безвъзвратно точно два месеца след изтичане на едногодишната й гаранция, реших, че е време да напусна клана на Nokia и се присъединих към този на Sony Ericsson.

Общо взето съм страшно доволен от новият си телефон (ползвам го близо месец вече). Мога да се обаждам, да пращам SMS-и, да ползвам алармата и калкулатора му и да си проверявам пощата даже 🙂 Освен това мога да си чатя по ICQ (ползвам Jimm за целта) и най-важното – сложих си снимки на контактите, така че когато телефонът ми звъни, на екрана да ми се извежда физиономията на съответния човек.
Другото, с което ми направи приятно впечатление телефончето е, че има bluetooth, infrared и (забележете) data cable, който идва стандартно заедно с CD със софтуер.

Иначе телефонът има куп други опции, които няма да използвам (сред тях е и 1,3 мегапикселовата камера), а като недостатъци мога да спомена факта, че батерията държи само 5-6 дни, джойстикът ми е леко твърд и камерата няма капаче… но най-лошото е, че няма възможност за допълнителна памет и карам само на вградените 28 МБайта (засега стигат).

Като цяло телефонът не е нещо особено, но за парите си е адски добър! Чак се учудвам, че от Sony пускат нещо толкова евтино…

8 мнения за “Нов телефон – Sony Ericsson K510i”

 1. И аз съм със Сони, и моята батерия не издържа повече от 5-6 дена. Честно да ти кажа тези са едни от най-хубавите телефони тук.

  За сравнение:

  От работа ми дадоха служебен телефон с възможности за уоки токи – отне им една година, през която аз ползвах личния си телефон. За компенсация ми дадоха най-доброто което имаха (последен крясък).

  И дори като последен крясък то се оказа в пъти по-лошо: Няма будилник, интерфейсът му е супер зле организиран и труден за ползване. Идва точно с 2 мелодии и няма как да му заредиш още и така наречения му GPS работи само когато си на броени метри от сателита. Не можеш да му заредиш снимка за десктопа тъй като отказва да работи с JPEG. Батерията му издържа не повече от 3 дена и е почти 2 пъти по-голямо от Сонито. Видеокамерата му прави по-лоши снимки и от уеб камерата на майка ми! Никога не си купувай Моторола!

  В заключение ще кажа едно лощо нещо и за Сонито (това е, трябва да има баланс): купих няколко телефона като моя (W810i) за различни хора, единия си прецака фърмуеъра и трябваше да го пращаме в Сони на поправка. Нямаше проблем, поправиха го под гаранция и за точно 1 седмица, но до колкото виждам е проблем с известен процент от телефоните им.

 2. http://www.telusmobility.com/on/mike/handset_i857.shtml

  Това е линк към страница за служебния ми телефон ако си любопитен. Работи по стандарт наречен iDEN (800Mhz TDMA – аналогов!!). Все още не ми е ясно защо тук използват толкова антична технология при положение, че по-новата е толкова пъти по-достъпна. Да кажеш, че няма обхват за GSM или CDMA – не, има и то чудесен! Кулата е точно пред офиса ми.

 3. Честита играчка и от мене!

  Аз засега съм с моят стар 5годишен siemens a50, който не иска и не иска да се развали. но не съм фен на скъпите телефони, защото предпочитам да си купя апарат или камера, ако искам да снимам, i-pod, ако искам да слушам музика, PDA – ако искам да чатя в трамвая. Някак си не съм с добро мнение за телефоните с всички тези възможности… не им са мноого добри.

  Иначе SE-то определено ми харесва и ако сименса предаде богу дух си взимам такъв!

 4. Вече над годинка съм с моя Z520i. Е няма такъв телефон. Фенка съм до гроб. И следващия ще е SE

 5. И аз съм с такъв, Пешко 🙂 Айде да ни е честит!

 6. Телефонът е много добър като функции и особено като съотношение“цена/функции“, плюс това е много стилен, а пък камерата е на изключително високо ниво и прави дори по-добри снимки от китайските Скини. Само се дразня защо на телефон от що-годе висок клас не са сложили таймер за обажданията, ами показва времетраенето само на последния изходящ разговор. Лаковото покритие също е неустойчиво и за 6 месеца употреба малко са се протрили ръбовете на корпуса и долната част на джойстика; лъскавите копчета и те са на път. Иначе ако се пази като писано яйце и не ти пука колко време си говорил еди-кога си, телефонът радва. Това ми е и най-скъпият телефон през живота и има си хас да не съм доволен…

 7. Наистина сонито са яки телефони стига да имаш късмет както с моя k310i който го флашнах до w200.Хвърлям го ,играя футбол с него.Тряскам го много жестоко и пак издържа копелето.:МИсля да го сложа в центрофугата на Перла 05.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *