Софтуер против… комари!

Тази нощ съм заспал на отворен прозорец и бях събуден от досадни комари, влезли в стаята… Ужас, ще ме изядат! Нямам репелент, нямам мазило, нямам таблетки за контакт – нищо!
За сметка на това имам компютър и тонколони, а след инсталирането на тази програмка като че ли успях да задържа гадините на няколко метра разстояние… Идеята е проста: програмката излъчва звук на честота 16-20 килохерца… Този звук не се улавя от човешкото ухо, но е ужас за комарите (както и за кучетата, предполагам) и успява да ги държи на около 1,50-2,00 метра разстояние от тонколоните, което в моя случай е достатъчно.
Подобен звук не е особено полезен за вас, но може да ви свърши работа, докато си набавите истински антикомарин 🙂
Подобни програмки имало и за мобилен телефон.

10 минути по-късно: Има само един недостатък – не действа… 🙁
Сигурно защото колонките ми не могат да издадат такъв звук… или съм случил на глухи комари 🙂

5 мнения за “Софтуер против… комари!”

 1. Аз имам голяма „колекция“ от тонколони с всякакви честотни показатели, но тези глухи комари явно са напаст. 😉

  Но на 30см от колоните нe сe въртяха де. Чудя се ако ги преместя на прозореца дали ще има ефект 🙂

 2. Не знам… Камене, глухи може и да са, ама със сигурност не са неми… Знаеш ли какъв гаден звук издават като прелетят наблизо?

 3. Опитай със един далеч по-ефикасен, макар и не толкова Хай-Тек метод, а именно – таблетки Raid. Купуваш си джвъчка, която включваш в контакта до прозореца и всяка вечер си слагаш таблетка… поне по мои наблюдения – работи 😉

 4. За гонене на комари най-ефикасни за 12-14 kHz. Големия проблем – звучи ужасно и се чува много добре от хора, т.е. стават и за гонене на хора 🙂

  Аз работя във фирма, която произвежда електрически уреди за гонене на мишки и къртици именно на този принцип и сме правили и за комари, но просто не става. Така и не продаваме срещу комари.

  Както предложиха – вземи си Raid.

  p.s. не знам за теб но за и 16 kHz чувам много добре. Може би наистина колонките ти не ги възпроизвеждат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.