Депресия преди рожден ден

Приятелката ми навремето ми беше казала, че човек винаги се депресира преди да завърши… бих добавил: и преди рождения си ден! Според вас така ли е и как бихте го обяснили от психологическа гледна точка – наглед радостни събития предизвикват депресия преди това… Забелязвам го и преди сватби, венчавки и т. н.

Хммм…

4 мнения за “Депресия преди рожден ден”

  1. Аз си мисля, че е защото тогава човек се съсредоточава върху себе си, взема се насериозно и очаква хубави събития – най-малкото голям купон за рождения си ден и така – натоварен с очаквания, започва да се съсредоточава върху тях и това го натоварва още повече.

    Иначе – ден като всички останали… Може да не го забележиш, а може и да си го отпразнуваш както му се полага – един хубав повод за веселба /и съвсем оправдано харчене на пари за целта/ – аз лично се опитвам от тази гледна точка да го приемам 🙂

  2. На месеца преди рождения ден знам, че му викат „Сатурнова дупка“, поради някакви сложни небесни причини, които водят до тежки душевни състояния. И какво ти остава – седиш си и чакаш планетите да се преместят и всичко да се нареди. И като се наместяш, забравяш, че част от живота ти е отминал безвъзвратно и се хвърляш в следващата порция.

  3. Бъдете винаги над нещата, които можете да промените и дайте свобода на тези, които не можете! Хубаво е да има човек обяснение на нещо, но не там е въпроса! Mach’s gut! Mr. G

  4. Колко е хубаво да знам, че не съм само аз с подобни преживявания. Направо се чувствам вече нормален човек.
    Едва ли има нещо, което да пребори тази депресия, освен да я изчакаме хладнокръвно да си замине и да се затрупаме с работа, полезна или безполезна. В казармата казваха, че войникът трябва да е постоянно зает, за да не мисли за глупости. Общо взето имаше ефект.
    Или просто да го проспим, както правя обикновено на нова година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.